De Infogroen bokalen, achtergrond en winnaars

De bokalen

Op 30 maart 2019 werden voor de 15e keer de Jeugdbokalen uitgereikt. De bokalen kregen in het verleden de sponsornaam zowel Houtmanbokaal als Mastopbokaal. Vanaf 2016 dragen de bokalen de naam van sponsor Infogroen B.V.

Zowel voor de jongste trainingsgroep op de zaterdagavond als de voornamelijk junioren op de vrijdagavond, staat deze mooie wisselbeker ter beschikking gesteld, omdat wij het belangrijk vinden om onze schaatsjeugd te stimuleren.

Voor junioren die op de vrijdagavond schaatsen, wordt de winnaar sinds 2010 bepaald o.b.v. de meest gereden persoonlijke records, zie voor een uitgebreide beschrijving het informatieboekje. Sinds seizoen 2018-2019 kunnen alle wedstrijdschaatsers die onder licentie van IJsclub Otweg schaatsen, overigens meedoen in de PR klassement.

Bij de pupillen op de zaterdagavond vormt deze wisselbeker een blijk van waardering voor die jeugdschaatser van IJsclub Otweg, die in het afgelopen seizoen de meeste vooruitgang heeft geboekt, niet alleen met snelle tijden of met het te behalen schaatsdiploma, maar juist voor de inzet bij de trainingen, oppakken van de techniek en de beleving bij het schaatsen. Kortom, de winnaar is altijd een zeer enthousiaste schaatser! Elk jaar eind februari bekijkt elke pupillentrainer haar/zijn groep en nomineert een schaats(t)er, waarna een stemming de winnaars bepaalt.

De winnaars door de jaren heen:
Pupillen Junioren
2005 Sander Willer
2006 Mark Rodenburg Erik van Onselen
2007 Marine boersen Marnix Bakhuyzen
2008 Jolien de Pater Rick van der Meer
2009 Michiel van den Bos Inge Hoogendoorn
2010 Patricia Zuhr Robert Hooftman
2011 Ilse Hoogendoorn Rudolf Hoogendoorn
2012 Hilde Houtzager Remon van de Velde
2013 Roy Hoogendoorn Vincent Streng
2014 Lucca Burger Tom Beukenkamp
2015 Junior Verlaan Jochem Zant
2016 Milou de Lange Jochem Zant
2017 Maxime Takken Sietse Radder
2018 Luuk van der Bas Milou de Lange
2019 Lisette Welink Milou de Lange
2020             ?             ?

Helaas kon Milou de Lange op 30 maart 2019 niet aanwezig zijn op de uitreiking, omdat zij op trainingskamp was, maar Lisette nam de honneurs meer dan waar en pronkte op het erepodium! Stef Boersen sprak namens sponsor Infogroen lovende en aanmoedigende woorden.

De trotse winnaars Luuk en Milou tijdens het gezellige eindfeest op 6 april 2018, waar zij mooi werden toegesproken door trainer Hajo Houtzager en sponsor Stef Boersen.

Namens Infogroen B.V. reikte op 8 april 2017 Stef Boersen de bokalen uit aan Maxime Takken en Sietse Radder, twee trotse winnaars!

Op 9 april 2016 reikte voorzitter Jeroen van der Vliet de bokalen uit aan Milou de Lange en Jochem Zant.

In het bijzijn van vele belangstellenden op 4 april 2015, de trotse winnaars van dit jaar, Junior Verlaan en Jochem Zant.
Op onze nieuwe accommodatie tonen Tom Beukenkamp (links) en Lucca Burger (rechts) hun Bokalen 2013-2014:
Tijdens de geweldige feestavond op 13 april 2013, ontvingen Roy en Vincent trots de wisselbokalen.
17 maart 2012, Wesley Houtman reikt de bokalen uit aan Hilde Houtzager en Remon van de Velde
Op 5 maart 2011 reikte Perry Houtman de bokalen uit aan Ilse Hoogendoorn en Rudolf Hoogendoorn
13 maart 2010, uitreiking Jeugd- en PR bokalen aan Robert Hooftman en Patricia Zuhr:
Michiel van den Bos en Perry Houtman, tijdens uitreiking zaterdag 28 februari 2009

En met winnaar bij de junioren 2009, Inge Hoogendoorn

De gelukkigen van seizoen 2007/2008, Jolien de Pater en Rick van der Meer

Laatste tweets

RT @DeGouweStreek: Er werd vanavond weer lekker getraind op de skeelerbaan bij @IJsclubOtweg https://t.co/1gQsH2mwF6
Er wordt weer geskeelerd! Met flink wat voorbereiding was het Gister avond weer een feest. @DeGouweStreekhttps://t.co/KG3LrW1TcK
Maandag a.s. gaat onze jeugd (via aanmelding) weer skaten, maar wel met inachtneming van de NOC*NSF protocollen, zi… https://t.co/astHVt4CpQ
RT @KNSB: (UPDATE) Statement KNSB inzake coronavirus. https://t.co/CPBxknbZYH

2 months ago
20200504 Er wordt weer geskeelerd !

Er wordt weer geskeelerd !

IJsclub Otweg was helemaal klaar voor de inline-skate training voor de ... See more

Er wordt weer geskeelerd !