Elke maandagavond…

Elke maandagavond…

vanaf begin oktober tussen 17.45 en 18.45 uur rijden op IJshal De Vliet in Leiden onze pupillen vanaf 6 jaar op de 250 meter baan. Dit is een uur waarop we het ijs delen met meerdere schaatsclubs. Het aantal Boskoopse kinderen varieert jaarlijks tussen 25 en 40, komend seizoen rekenen we weer op een hoop kinderen in het mooie geel van onze club!
Het inline-skateprogramma deze zomer op onze combibaan trekt al jaren zo’n 60 kinderen en voor een groot deel van hen betekent dit een prima voorbereiding op het schaatsseizoen.

Het motto voor onze beginnende schaatsers is “met plezier een slag beter”, dat wil zeggen dat we spelenderwijs, maar toch serieus trainen. De kinderen zijn ingedeeld in diverse groepen, zodat het niveauverschil binnen de groep zo klein mogelijk is. Ervaren trainers, maar ook een aantal junioren die als hulptrainer enthousiast hun steentje bijdragen.
De groepen zijn ingedeeld op niveau, dit op basis van de prestaties van afgelopen seizoen. De op papier gemaakte indeling waarmee we in oktober beginnen, zal in de eerste weken geëvalueerd worden, waardoor de groepen nog aangepast kunnen worden.
Groep 1 bestaat voornamelijk uit de jongste, beginnende pupillen; in groep 4 schaatsen de pupillen waar duurvermogen, balans en bochtentechniek al redelijk ver ontwikkeld is. Uit deze groep hopen we elk jaar weer pupillen door te kunnen schuiven naar onze trainingsgroep in Den Haag op de vrijdagavond, op de 400 meter ijsbaan waar ook wedstrijden aan het trainingsprogramma worden toegevoegd.
Begin februari staan de clubkampioenschappen gepland, tenzij we op onze eigen combibaan natuurijs hebben natuurlijk. Dit is voor de jongste pupillen de eerste kennismaking met het wedstrijdelement, voor velen een hoogtepunt van het seizoen met bekers en medailles! pupillen hebben ook de mogelijkheid om met regionale wedstrijden mee te doen.

Elk seizoen vieren we in november Sinterklaas met spelletjes en Pieten op het ijs en een het einde van het seizoen staat weer een leuke slotactiviteit gepland.

Nog een ander hoogtepunt is de Mini-Elfstedentocht, op De Uithof in Den Haag dan wel, eind maart. Samen met honderden andere kinderen en ijsverenigingen uit de regio, is dit een supergezellige happening wat zijn weerga niet kent! Compleet met Bartlehiem, koek en zopie, stempelposten en natuurlijk na 11 ronden van een kilometer…het kruisje.

Kortom, vele hoogtepunten tijdens het seizoen voor de zaterdagavondgroep, met plezier een slag beter!

Een sfeerimpressie van de Oliebollenmarathon 02.01.2021 op De Uithof door Lars Beukenkamp gemaakt. 

Onze sponsoren

Clubblad