Nieuw asfalt op de combibaan

De combibaan van de Boskoopse IJsclub Otweg gaat op de schop om komende winter een prachtige ijsvloer neer te kunnen leggen voor jong en oud en natuurlijk om de skeeleraars blij te maken met een nieuwe laag super strak asfalt, aldus de ijsclub.

“De huidige asfaltbaan is versleten: de baan van de ijsclub heeft last van verzakking, wat het ijsmaken bemoeilijkt en voor de skeeleraars is het asfalt ook niet meer helemaal vlak en veilig. Komend najaar wordt de asfaltlaag vervangen en de ondergrond vlak gemaakt.”

De onderhoudsbeurt kost zo’n 115.000 euro en wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring vanuit vijf fondsen: Stichting Toos Looman Fonds, Stichting Ons Jeugdhuis, Stichting Verboom Fonds, Rabo Coöperatiefonds Hollandse IJssel en Fonds Alphen en omstreken. Ook betaalt de ijsclub een aanzienlijk deel zelf. “We zijn erg blij met de bijdrages van deze fondsen, want zo kunnen we schaats- en skeelerplezier blijven bieden”, laat voorzitter Jeroen van der Vliet van IJsclub Otweg weten. 

“De Boskoopse IJsclub is vaak een van de eerste plekken in de regio waar in een vorstperiode veilig op natuurijs kan worden geschaatst. Met een temperatuur van tenminste 4 graden onder nul kan de ijsclub in één nacht een prachtige ijsvloer voor haar leden en publiek neerleggen.”

Bron: https://www.rodi.nl/alphenaandenrijn/nieuws/397473/nieuw-asfalt-combibaan-ijsclub-otweg

Onze sponsoren

Clubblad